Ervaar jij wel eens twijfels in je relatie?
En is dit een goed of een slecht teken? Vind je dit lastig en staat het tussen jou en je partner in? Of heb je het nu eenmaal geaccepteerd dat dit erbij hoort?

Twijfels zijn normaal

Het hebben van twijfels in een relatie is normaal. Net zo normaal als het hebben van twijfels over je baan of in sommige gevallen over jezelf. Het is mens eigen om te kijken naar dingen die slecht of minder goed gaan. Terwijl er uiteindelijk zoveel meer is wat wel goed gaat. Verzet je niet tegen twijfels maar accepteer het. Probeer het als iets positief te zien. Iets wat erbij hoort. Twijfel kan een teken zijn van verandering, groei en nieuwe inzichten. Er is echter één situatie waarin twijfel vooral verlammend werkt: als het te lang duurt en je elkaar beklemt. Besef dat twijfel er nooit voor niets is. Het is een gezonde strijd tussen je ratio en je gevoel. Dat twijfel als een verlies van controle voelt, maakt dat we het vaak lastig vinden. Bovendien houden we niet van onzekerheid. We zijn liever ongelukkig dan onzeker, denk daar maar eens over na.
Om maar een einde te maken aan dat sluimerende onbehaaglijke gevoel van controleverlies nemen we dan een rationeel besluit. In de hoop dat we van onze twijfel af zijn. Hiermee hou je jezelf voor de gek want vroeg of laat zul je merken dat het niet het juiste besluit was. Waardoor je weer opnieuw gaat twijfelen.

De ander willen veranderen ➡️ Stel je verwachtingen bij.

Jezelf willen veranderen? ➡️ Accepteer jezelf.

Hopen dat het vanzelf goedkomt? ➡️ Handel vanuit vertrouwen (verwacht geen andere resultaten als je hetzelfde blijft herhalen).

3  belangrijke pijlers

Er zijn 3 elementen die je mag onderscheiden. Relatie – Liefde en Intimiteit. Zie deze gebieden ook los van elkaar, breng ze in kaart en geef ze eens een cijfer. Hiermee geef je geen oordeel van goed of slecht maar heb je wel een uitgangspunt.

-Je relatie is het systeem, het logistieke stuk. Je huishouden, onderlinge taakverdeling, de afspraken die je met elkaar hebt.
-Liefde: voel je genoeg liefde voor elkaar?
-Intimiteit: de passie en de aantrekkingskracht. Voel je je aangetrokken tot je partner?
Wat hierin onwijs belangrijk is, is de vraag in welke mate je elkaar de vrijheid geeft om volledig jezelf te kunnen zijn? Persoonlijke groei gaat altijd gepaard met samen groeien, Als je niet meer samen groeit is dit funest voor je relatie.

Verantwoordelijkheid nemen

Je zult 100% verantwoordelijkheid moeten nemen. Doe je dit niet dan ga je onbewust vanuit een slachtofferrol redeneren. Het ligt dan altijd aan de ander. Hierdoor heb je het perfecte excuses om niet naar jezelf te kijken en je eigen aandeel te erkennen.
In dit geval blijf je in een vicieuze cirkel manoeuvreren. Vervolgens zul je moeten accepteren dat jij niet perfect bent en je partner ook niet:

-Er is altijd iemand die knapper is
-Er is altijd iemand die beter kan koken
-Er is altijd iemand die grappiger is
-Er is altijd iemand die beter is in bed.
Accepteer dit van jezelf maar ook van je partner en omarm het.

 

Ontcijfer je twijfels en laat de uitkomst los

Ontcijfer je twijfels. Ontkoppel ze van emoties: schuldgevoel en angst etc.
Zoek uit wat je verlangen is. Wat schuilt er werkelijk achter de twijfels? Doe dit los van elkaar en praat er samen met elkaar over. Wees transparant, open en eerlijk.

twijfels relatie

Als je relatie een huis is en je staat al een tijdje buiten in de tuin stap dan naar binnen en zeg volmondig ja tegen je partner. Alleen binnen, kun je vanuit je hart voelen of het fijn, warm en liefdevol is. Hierdoor geef je de relatie een open en eerlijke kans. De vraag is dus: Durf jij opnieuw naar binnen te gaan en alles wat je tegenkomt te omarmen?
Zet de twijfels over je relatie uit door de ander volledig te omarmen. Ben jij bereid 100 % voor de ander te kiezen? Gooi dan je angsten en twijfels overboord, en geef je partner een open en eerlijke kans. Als je dit niet kunt of wilt, heb jij een antwoord.
Durf de uitkomst hiervan los te laten. En ga de ander niet krampachtig vasthouden. Als je werkelijk van de ander houd dan ben je ook bereid om hem of haar los te laten.

Last but not least. Wat is jullie gezamenlijke droom?
Maak tijd voor elkaar en ga dit samen met elkaar uitstippelen. Welke koers ga je samen varen? Waar staan jullie over 5 jaar en waar staan jullie over 10 jaar? Maak het zo concreet mogelijk als dit werkt voor jullie. Let love rule

 

%d bloggers liken dit: